Kolbászos batyu recept
A Kolbászos batyu hozzávalói:25 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
1 db tojás,
mokkáskanálnyi,
só.
töltelék:
20 dkg füstölt kolbász vagy esetleg krinolin,
3 kockasajt.
a tetejére:
1 db tojás,
köménymag.
A Kolbászos batyu elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőben, cipó formában egy órát, de ha lehet, inkább egy éjszakát pihentetjük. Utána 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 24 darab háromszöget vágunk ki belőle. A kolbászt is 24 karikára vágjuk és a sajtból is 24 lapocskát vágunk. Minden háromszögre egy-egy szelet sajtot, majd kolbászt teszünk és a csücskeit összehajtva batyuvá formáljuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel megszórjuk és forró sütőben nagy hőfokon aranysárgára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 28. 21:49
A kolbászos batyu elkészítési módja és hozzávalói.