Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kolbászos batyu recept

Kolbászos batyu recept

A Kolbászos batyu hozzávalói:
25 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
1 db tojás,
mokkáskanálnyi,
só.

töltelék:

20 dkg füstölt kolbász vagy esetleg krinolin,
3 kockasajt.

a tetejére:

1 db tojás,
köménymag.


A Kolbászos batyu elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőben, cipó formában egy órát, de ha lehet, inkább egy éjszakát pihentetjük. Utána 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 24 darab háromszöget vágunk ki belőle. A kolbászt is 24 karikára vágjuk és a sajtból is 24 lapocskát vágunk. Minden háromszögre egy-egy szelet sajtot, majd kolbászt teszünk és a csücskeit összehajtva batyuvá formáljuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel megszórjuk és forró sütőben nagy hőfokon aranysárgára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kolbászos batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook