Blini recept
A Blini hozzávalói:22 dkg liszt,
3 dl tej,
2,5 dkg vaj,
1,5 dkg élesztő,
fél kávéskanál cukor,
fél kávéskanál só,
1 tojásfehérje,
kevés olaj,
fél citrom
A Blini elkészítési módja:
A cukrot meleg tejben elkeverjük, két evőkanálnyi cukros tejben feloldjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a megmaradt tejet, beleszórjuk a liszt háromnegyed részét, belekeverjük a sót, s letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Hozzáadjuk a megmaradt lisztet és a vajat, jól felverjük, hogy krémesen sima legyen. Akkor még belekeverjük a tojásfehérjét, s fél órát pihentetjük. Kis (lehetőleg öntöttvas) serpenyőt felmelegítünk, olajjal kikenjük, beleöntünk egy merőkanál tésztát, ügyelve, hogy vékony réteg legyen. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. A kész bliniket vajjal megkenjük, és egymásra rakjuk. Citromszeletekkel díszítve tejföllel, mézzel, lekvárral vagy kaviárral forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. szept. 22. 16:24
A blini elkészítési módja és hozzávalói.