Aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye recept
Az Aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye hozzávalói:44 dkg mangalica szűzpecsenye
8 dkg pépesített jércemell
4 dkg aszalt paradicsom
4 dkg rókagomba
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, frissen őrölt bors, friss kakukkfű
1 csokor snidling
1,5 dl étolaj vagy olivaolaj
4 dl tejszín
15 dkg friss bébirépa
15 dkg friss zöld ceruzabab
15 dkg gyöngyhagyma
20 dkg cukkíni
10 dkg angol zeller
Az Aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye elkészítési módja:
A szűzpecsenyét hosszanti irányba bevágjuk, óvatosan szétnyitjuk, kiteritjük, - sózzuk és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A pépesített jércemellhez hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, kissé lepirított, enyhén sózott rókagombát, reszelt fokhagymát, friss kakukkfüvet, sózzuk, és őrölt borssal ízesítjük - fűszerezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk az előkészített szűzpecsenyén, majd felgöngyöljük, és húrok kötözéssel megkötözzük. A töltött pecsenyét kevés forró olajon elősütjük, majd egy előmelegített sütőben 170 şc-on szaftosra és egyben ropogósra sütjük. A tisztított zöldségeket sóval ízesített meleg vajhoz adjuk a puhulás sorrendjében és készre, vagyis resre pároljuk. A zöldségköretet ízlésesen a tányérra tálaljuk, mellé helyezzük a ropogós szűzpecsenyét és a tejszínes, kakukkfüves snidlingmártást.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. szept. 21. 15:29
Az aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.