Görgödinnye rákkal, avokádóval recept
20 perc
A Görgödinnye rákkal, avokádóval hozzávalói:
Forró olajban pároljuk a gombafejeket körülbelül 5 percig. Csurgassuk jól le, és hagyjuk kihűlni. Öntsük rá az ecetet és a mézet, és hagyjuk körülbelül 1 óra hosszat állni, időközönként forgatva, hogy mindenütt átjárja.
Keverjük össze a csirkehúst, hagymát és uborkát.
A salátástál alját és szélét béleljük ki a salátalevelekkel, helyezzük a közepére a csirkehúst, rakjuk köré a gombafejeket, és végül a tetejére halmozzuk fel az ananászdarabokat. Tálaláskor mindenki egyéni ízlése szerint öntse le zöldmártással
A Görgödinnye rákkal, avokádóval elkészítési módja:
Főzzük 10 percig az ollókat sós vízben, hagyjuk hűlni, majd fejtsük le a páncélról a húst. Morzsoljuk szét és keverjük össze az apróra vágott kaporral. Vegyítsük az olívaolajat a zöldcitrom levével és a Tabascóval, sózzuk, majd kever¬jük bele a lereszelt gyömbért. A meghámozott avokádóból vágjunk vékony szeleteket, s kenjük át őket a mártással. Szeleteljük fel vékonyán a görögdinnyét. Négy halomban rétegezzük egymásra az avokadó szeleteket, a rákhúst és a dinnye szeletkéket, szúrjuk át a halmokat pálcikával, locsoljuk meg a mártással, végül helyezzük egy-egy nagyobb szelet görög¬dinnyére. Hidegen tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. szept. 18. 13:38
A görgödinnye rákkal, avokádóval elkészítési módja és hozzávalói.