Cseresznyés clafoutis recept

7 dkg porcukor
3 egész tojás
1 evőkanál sk. vaníliás cukor
15 dkg liszt
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej
csipet só
3 marék cseresznye
A Cseresznyés clafoutis elkészítési módja:
A gyümölcsöt kimagozom. A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra keverem. Hozzáadom a tejszínt, tejet, majd 2 kanalanként a lisztet. Robotgéppel habosra keverem A sütőt 175 fokra előmelegítem. A formát jól kikenem vajjal, kilisztezem. Beleszórom a cseresznyét, és ráöntöm a tésztát, majd 30 perc alatt készre sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. szept. 15. 00:01
A cseresznyés clafoutis elkészítési módja és hozzávalói.