Csokis-almás torta recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
900 kcal
1 24cm-es tortaformához:
1 tojás
15 gramm natúr joghurt
2 kanál étolaj
2 kanál folyékony édesítő
fél sütőpor
7dkg grahamliszt
5 dkg rétesliszt
1 kanál keserű zsírszegény kakaópor
1dl savas ásványvíz
1 csomag csokis tortadara
A Csokis-almás torta elkészítési módja:
Először a nedves anyadokat kikeverjük,utána vele a száraz anyagok,a végén öntjük hozzá az ásványvizet és úgy belekavarjuk a tortadarát. A tortaformát szilikonos ecsettel vékonyan kiolajozzuk , rászeletelűnk egy kisebb almát, kb, 25-30 percig nem erős tűznél megsütjük. közben egy tejszínes pudingport kifőzünk édesítővel 4dl tejben.Amikor langyos a tészta rákenjük. Én megszórtam még a tetejét keserű kakaóval.
Ne vastag tortára gondoljatok,kb 1-1,5 cm a tészta. Ha vastagabbra szeretnétek duplázzátok az adagot!
Ez inkább étcsokira emlékeztető sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: grety.25, 2011. szept. 12. 15:46
A csokis-almás torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.