Fincsi kefíres süti recept
60 perc
A Fincsi kefíres süti hozzávalói:
1 pohár kefír/joghurt
1 pohár cukor (túl sok lenne, így helyette 1-1,5 kanál folyékony édesítőt használok)
2 pohár liszt
2 tojás
fél pohár olaj
1 csomag sütőpor
1 pohár kókuszreszelék
A Fincsi kefíres süti elkészítési módja:
Sütőt bekapcsolom (nem légkeverésesre, mert az szárít) 170 fokra. Előszedek egy műanyagtálat és lyukas fakanállal a hozzávalókat összekeverem: a joghurtot, a tojásokat (előtte külön tálban villával felverem) az édesítőt, a lisztet és a sütőport. Az olaj kicsit lazít a masszán, majd hozzáadagolom a kókuszreszeléket. Én kuglóf formában sütöm, de lehet hagyományos tepsiben is. A masszával teli formát berakom a 170 fokos sütőbe és kb. 35 percig sütöm, majd 150 fokon további 10-15 percig.
* cukor/édesítő helyett vagy mellett mézet is szoktam beletenni (kb. 1 ek), de vigyázz, mert a sok méz megkeményítheti a tésztádat!
* Én szilikon formát használok, így azt nem vajazom, ha Te teflonosat akkor vajazd ki.
* A formába öntött masszába szoktam dugdosni gyümölcsöt (konerv, fagyasztott)
* A sütés után kb. 5 percet még szoktam pihentetni a sütőben, de akár hagyhatod is benne kihűlni.
* Tálaláskor lekvárt, mézet kínálok mellé, de ezek nélkül is finom!
Nagyon kapós süti, nem is tud igazán kihűlni nálunk! :)
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Menyó, 2007. jan. 19. 09:53
A fincsi kefíres süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.