Különleges grillpác recept
A Különleges grillpác hozzávalói:• 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
• 2 evőkanál méz
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 4 evőkanál sherry
• 1 evőkanál szójaszósz
• egy csipet őrölt bors
• 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
• 4 evőkanál hideg fekete tea
A Különleges grillpác elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverjük, a grillezendő hús mindkét oldalát megkenjük, és fedővel letakart fémedényben a hűtőszekrénybe tesszük. A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen kisütjük. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatjuk.
- ez a mennyiség kb. 1/2 kg hús pácolásához elegendő
- tetszőlegesen pácolható vele sertés-, baromfi-,... hús
- a soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatjuk
- a sütés folyamán kenegessük a marinádot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.
- mi tea és szegfűszeg nélkül is próbáltuk, úgy is nagyon ízletes
- a kisült húsok tzatziki és paradicsom salátával nagyon tálalhatók
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Menyó, 2007. júl. 3. 12:29
A különleges grillpác elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.