Feta-sajtos rakott krumpli recept
60 perc
Zsírszegény
A Feta-sajtos rakott krumpli hozzávalói:
2 kg krumpli
1 szál kolbász
1 tömb feta sajt
3 nagy fej hagyma
5 dl tejszín
Só, olaj
A Feta-sajtos rakott krumpli elkészítési módja:
Egy tűzálló jénait kikensz egy kicsit olajjal, belekarikázol egy kevés krumplit, hogy az alját betakarja ráteszed a hagymaszeleteket és leöntöd kb. 2 dl tejszínnel. Rászeleteled a kolbászt és feta sajt szeletekkel befeded. Rákarikázod a maradék krumplit, ráöntöd a maradék tejszínt és megpergeted egy kevés sóval. Lefóliázod és 200 fokos sütőbe teszed kb. 20 percre, majd a fóliát levéve pirosra sütöd.
Lehet készíteni nyers krumpliból, de akkor nagyon vékony szeleteket vágj és tegyél alulra és felülre is 3-4 réteget, és ekkor a sütési idő módosul: fóliával 60 perc és levétel utána piríthatod.
Én meg szoktam főzni héjában a krumplit, így vastagabb szeletekre vágom és összességében hamarabb készen van. És amikor éhes vagyok ez a lényeg! :)
Remélem tetszik a recept és kipróbálod.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Menyó, 2007. jan. 24. 11:35
A feta-sajtos rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.