Rakott krumpli - ahogy én készítem recept
90 perc
360 kcal
25,7
17,4 gramm
- 1 kg krumpli
- egy kis darab szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 szál paprikás kolbász
- 1 pár virsli
- 6 db tojás
- 1 pohár 20%-os tejföl
- 1 dl tejszín
- só, bors, pirospaprika
A Rakott krumpli - ahogy én készítem elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, felkarikázom, sós vízben megfőzöm. A kolbászt, virslit felkarikázom. A tojásokat (5 db) szintén sós vízben megfőzöm, majd felkarikázom. A hagymát (fél)karikákra szelem és megpárolom olajon, meghintem paprikával. A szalonnát felcsíkozom (ha lehetne, ezt is karikáznám. :)). Egy tepsi alját kikenek olajjal, és elkezdem lerétegezni a hozzávalókat: krumpli, hagyma (szafttal együtt), tojás, kolbász, virsli, szalonna, krumpli. A tetejére egy tojásból, a tejfölből és a tejszínből készítek mártást, meghintem borssal és pirospaprikával, majd kb. 20-30 perc alatt készre sütöm. A paprikás kolbásztól és a hagymától isteni szaftja lesz.
Az adag 20 dkg-ra vonatkozik.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Julcsi89, 2012. júl. 28. 13:44
A rakott krumpli - ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.