Sült madártej recept
80 perc
A Sült madártej hozzávalói:
8 db tojás
30 dkg kristálycukor
1 teáskanál fahéj (picit több is lehet)
4 vaníliás cukor
15 dkg (lágy) margarin
10 ek liszt
1 l tej
2dkg margarin ( a tepsi kikenéséhez)
A Sült madártej elkészítési módja:
1. A tojások fehérjét habbá verjük. 2. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a tojások felvert habját, aztán pedig a tejet. 3. Vékonyan kivajazunk egy tepsit. 4. A masszát beleöntjük a tepsibe, és addig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz… (elvileg 95 percig kellene, de nekem max. egy óra alatt kész, mert én előmelegített sütőbe teszem…először magasabb hőfokra, majd 15-20 perc után visszaveszem alacsonyabbra…és az első 10-15 percben nem szabad kinyitni a sütőt…) 5. A megsült krémesünket hagyjuk kihűlni és ezt követően szeleteljük. 6. Hűtőben lehűtve, porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Ez a süti minden embert elvarázsolt, akit megkínáltam belőle. Nem kell vele sokat vesződni és csudafinom :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Eperke81, 2011. szept. 12. 13:49
A sült madártej elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.