Csokifondant recept
A Csokifondant hozzávalói:20 dkg vaj
8 ek kakaópor
20 dkg min. 80%-os magas minőségű étcsokoládé
4 tojás
4 tojásfehérje
24 dkg cukor
20 dkg őrölt mandula
A Csokifondant elkészítési módja:
A vajat és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kevergetve kicsit lehűtjük. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy edénybe elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá az őrölt mandulát. Sütőformában 160 fokon 12 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. szept. 11. 07:28
A csokifondant elkészítési módja és hozzávalói.