Csülök sörben sülve recept
A Csülök sörben sülve hozzávalói:2 db kicsontozott csülök
1 nagy hagyma
10 cikk fokhagyma
1 mokkáskanálnyi reszelt gyömbér (aki nem szereti, elhagyhatja)
1 üveg sör
bors, só
kevés sertészsír
A Csülök sörben sülve elkészítési módja:
A csülköket megmossuk, lecsöpögtetjük, és sózzuk, borsozzuk, valamint bedörzsöljük a reszelt gyömbérrel. Lehet úgy ís, hogy a fűszereket előbb kevés olajban elkeverjük, ezzel kenjük át a húst egyenletesen. Előtte való nap is megtehetjük, annál jobb, mert a hús beszívja az aromákat. Egy lefedhető jénait vagy tepsit kizsírozzuk, erre fektetjük a kissé összetekert kicsontozott csülköket, és egy üveg sört aláöntünk, gyorsan befedjük, és forró sütőben sütni kezdjük. (A sör a benne lévő szénsav miatt puhít, porhanyóssá tesz, és nem utolsó sorban segíti a ropogós, porhanyós pirulást) Néhány perc múlva lejjebb vessük a hőt, és kb. egy órán át fedő alatt pároljuk. Közben ellenőrizzük, hogy van-e alatta elegendő lé, ha nincs, vízzel pótoljuk. Ha a hús puha, levesszük a fedőt, vagy fóliát, és a szaftjával locsolgatva ropogós pirosra sütjük. Deszkán felszeleteljük (ha a tepsibe ragadna, sütés után rögtön kevéske hideg vízet öntünk alá) és pecsenyés tálon, szaftjával együtt tálaljuk. Burgonyával az igazi, akár püré tetejére helyezve is asztalra tehető. Fínom hozzá a párolt káposzta, bármilyen savanyúság, de akár kompót is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. szept. 20. 14:30
A csülök sörben sülve elkészítési módja és hozzávalói.