Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs recept
A Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs hozzávalói:80 dkg csont nélküli karaj
15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél
10 dkg húsos füstölt szalonna
8 db tojás
5 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
só
A Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs elkészítési módja:
A medvehagyma leveleket alaposan mossuk meg és vékony csíkokra vágjuk fel. A szalonnát zsírjára süssük meg, a 8 db tojásból 5 db-ot kevés sóval és a medvehagymával habarjuk el, majd forró szalonnazsíron süssük meg. A karajból 4 nyitott szeletet vágunk, s vékonyra klopfoljuk ki. Tegyük rá a medvehagymás omlettet, tekerjük fel, és fogvájóval vagy hústűvel tűzzük össze. Az így kapott hússzeleteket panírozzuk be és süssük ki étolajban. Tálaláskor ferdén vágjuk félbe, köretként rizzsel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. szept. 20. 05:38
A medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs elkészítési módja és hozzávalói.