Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs recept

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs recept

A Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs hozzávalói:
80 dkg csont nélküli karaj
15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél
10 dkg húsos füstölt szalonna
8 db tojás
5 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez



A Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs elkészítési módja:
A medvehagyma leveleket alaposan mossuk meg és vékony csíkokra vágjuk fel. A szalonnát zsírjára süssük meg, a 8 db tojásból 5 db-ot kevés sóval és a medvehagymával habarjuk el, majd forró szalonnazsíron süssük meg. A karajból 4 nyitott szeletet vágunk, s vékonyra klopfoljuk ki. Tegyük rá a medvehagymás omlettet, tekerjük fel, és fogvájóval vagy hústűvel tűzzük össze. Az így kapott hússzeleteket panírozzuk be és süssük ki étolajban. Tálaláskor ferdén vágjuk félbe, köretként rizzsel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook