Ínyenc padlizsánkrém recept
60 perc
Az Ínyenc padlizsánkrém hozzávalói:
2 db padlizsán
4 db lilahagyma reszelve
5 gerezd fokhagyma reszelve
só
őrölt bors
2 evőkanál citromos olívaolaj (ha nincs, jó a sima olívaolaj és 1/4 citrom leve)
2 evőkanál édes chiliszósz vagy sült paprika krém
1 evőkanál mustár
2 kiskanál fruktóz (cukor is jó)
1 kiskanál balzsamecet
1,5 dl majonéz (el is maradhat)
Az Ínyenc padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánokat megmosom és műanyag villával körbeszurkálom. A sütő rácsára alufóliát teszek, a sütőt 230 C fokra beállítom, és a padlizsánokat addig sütöm, amíg teljesen megsülnek és megpuhulnak. Amíg sülnek a padlizsánok, előkészítem a többi hozzávalót. Egy tálban a reszelt hagymákat, a citromos olívaolajat, a mustárt, a paprikakrémet, a cukrot, a fűszereket, a balzsamecetet és a majonézt összekeverem. Ebbe fogom keverni majd a megsült padlizsán húsát. 45 perc után, amikor megsült, kiveszem, falapát és fakés segítségével a héjából kiemelem a padlizsán húsát, hagyom kihűlni. (Lehet jobban megsütni, aki úgy szereti, akkor egy picit pepecselős a héjának az eltávolítása, mert akkor már szenes és apróra törik.) Amikor kihűlt, összekeverem az elkészített krémmel. Aki pürésen szereti, botmixerrel pépesítheti, mi úgy szeretjük ha egy kicsit rusztikus. Pár órás állás után fogyasztható. Pirított kenyérrel és friss paradicsommal nagyon finom!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. dec. 31. 13:12
Az Ínyenc padlizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.