Paradicsomkrémleves polentával recept
60 perc
A Paradicsomkrémleves polentával hozzávalói:
A leveshez:
1 kg paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál zellerzöld
só
őrölt színes bors
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál cukor
2 dl víz
2 dl főzőkrém (vagy főzőtejszín)
1 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
A polentához:
1 dl kukoricadara
2 dl víz
egy nagy csipet só
egy csipet őrölt fehér bors
2 evőkanál olaj a sütéshez
A Paradicsomkrémleves polentával elkészítési módja:
1. A paradicsomot feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a zellerzöldet felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. 2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott zellerzöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 30 percig. 3. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a főzőkrémet (vagy a főzőtejszínt), és forráspontig melegítjük. 4. Egy serpenyőbe beletesszük a kukoricadarát, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. 5. Egy tálcát kibélelünk fóliával, majd kb. 1,5 cm vastagon rákenjük a polentát, hagyjuk hogy teljesen kihűljön, majd ízlés szerint kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a felkockázott polentát, és néha megkeverve ropogósra sütjük.
Ízlés szerint egész konzervparadicsommal is elkészíthetjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. dec. 27. 10:35
A paradicsomkrémleves polentával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.