Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Panyolai aszalt szilva leves recept

Panyolai aszalt szilva leves recept

A Panyolai aszalt szilva leves hozzávalói:
3 marék aszalt szilva
kevés fahéj
1 kanál cukor
kevés vaj
1 dl bor
1 pohár tejföl
3 kanál liszt


Panyolai aszalt szilva leves

A Panyolai aszalt szilva leves elkészítési módja:
Az aszalt szilvát langyos vízben,többször átmossuk,majd hideg vízben feltesszük főzni.Hozzátesszük a bort,cukrot,a fahéjat,csipet sót,majd puhára főzzük. A tejfölben a lisztet simára keverjük,hideg vízzel hígítjuk,a leveshez szűrjük.Kissé tovább forraljuk,közben hozzáadjuk a vajat. Megkóstoljuk,ízlés szerint még cukorral vagy borral ízesítjük.

Régen ez a leves ünnepi étel volt;a karácsony előtti napon kínálták.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A panyolai aszalt szilva leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook