Panyolai aszalt szilva leves recept
A Panyolai aszalt szilva leves hozzávalói:3 marék aszalt szilva
kevés fahéj
1 kanál cukor
kevés vaj
1 dl bor
1 pohár tejföl
3 kanál liszt
A Panyolai aszalt szilva leves elkészítési módja:
Az aszalt szilvát langyos vízben,többször átmossuk,majd hideg vízben feltesszük főzni.Hozzátesszük a bort,cukrot,a fahéjat,csipet sót,majd puhára főzzük. A tejfölben a lisztet simára keverjük,hideg vízzel hígítjuk,a leveshez szűrjük.Kissé tovább forraljuk,közben hozzáadjuk a vajat. Megkóstoljuk,ízlés szerint még cukorral vagy borral ízesítjük.
Régen ez a leves ünnepi étel volt;a karácsony előtti napon kínálták.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. dec. 25. 13:59
A panyolai aszalt szilva leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.