Sajtos-tejfölös házi lángos recept
90 perc
A Sajtos-tejfölös házi lángos hozzávalói:
65 dkg liszt
2,5 dl víz
2,5 dl tej
1 kávéskanál só
3 dkg élesztő
A tetejére:
10-20 dkg házi tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
4-5 gerezd fokhagyma
víz
só
A Sajtos-tejfölös házi lángos elkészítési módja:
1. Meglangyosítunk kb. 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk kb. 1 evőkanál lisztet, és meleg helyen hagyjuk kelni. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a kovászt, a megmaradt langyos tejet és a langyos vizet, végül hozzáadjuk a sót. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény oldalától. (Ha kell, még adhatunk hozzá pici lisztet.) 3. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük a tésztát, majd rúddá formázzuk, és 15 részre osztjuk. Kicsit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük. 4. Amikor megkelt, forró olajban kisütjük az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat. Mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra szedjük. 5. A fokhagymás feltéthez lereszelünk vagy apró darabokra vágunk 4-5 gerezd fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, és a meleg lángos tetejére kenjük. Reszelt sajttal megszórva, valamint tejföllel megkenve kínáljuk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. jún. 9. 16:13
A sajtos-tejfölös házi lángos elkészítési módja és hozzávalói.