Zöld spárgás burgonyasaláta recept
30 perc
A Zöld spárgás burgonyasaláta hozzávalói:
1 kg nem szétfövő, apró szemű burgonya vagy újburgonya
só
25 dkg zöld spárga
2 db salottahagyma
kb. 2,5 dl zöldségleves-alaplé
4 evőkanál fehér balzsamecet
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja
5 evőkanál olívaolaj
A Zöld spárgás burgonyasaláta elkészítési módja:
1. A megmosott burgonyát forrásban levő sós vízben megfőzzük kb. 15 perc alatt. Közben a megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk, és a fás végek eltávolítása után falatnyi darabokra vágjuk. Forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük kb. 7 perc alatt, majd leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (ettől szép zöld marad) és lecsepegtetjük. 2. Az öntethez a megtisztított salottát apróra kockázzuk, majd az alaplével és 2 evőkanál balzsamecettel felforraljuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk és salátástálba szeleteljük. Leöntjük a hagymás lével, és állni hagyjuk kb. 30 percig. 3. A maradék 2 evőkanál balzsamecetet összekeverjük a citromhéjjal, valamint az olívaolajjal, és a spárgára locsoljuk. Végül a burgonyát és a spárgát óvatosan összeforgatjuk.
Az öntetet különlegesebbé teheted finomra vágott turbolyával és biopiacon beszerezhető vízitormával. Végül a salátát tetszés szerint megszórhatod 4 dkg pirított, hántolt napraforgómaggal.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. jún. 3. 14:29
A zöld spárgás burgonyasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.