Póréhagymakrémleves recept

4 szál póréhagyma
2-2,5 l víz
bors (durvára őrölt színesbors)
só
1,5-2 dl tejszín
trappista sajt
pirított zsemlekocka
A Póréhagymakrémleves elkészítési módja:
felkarikázott póréhagymát vízben feltesszük főni, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szétfőtt, merülőmixerrel összeturmixoljuk, s a tejszínnel felöntve készre főzzük. Fontos, hogy a tejszín beleöntése után már ne *rotyogjon* a leves. Tányérba szedjük, tetejére enyhe ízű (pl. trappista) sajtot reszelünk, megszórjuk pírított zsemlekockával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. dec. 8. 07:15
A póréhagymakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.