Bográcsos székelykáposzta recept
90 perc
A Bográcsos székelykáposzta hozzávalói:
3 kg lapocka
3,5 kg savanyú káposzta
1 pár házikolbász
némi füstölt dolog, ha akad a háznál
fél kg hagyma
fűszerpaprika (kb. fél deci)
só
bors
némi zsiradék
A Bográcsos székelykáposzta elkészítési módja:
Egy kevés zsiradékon (zsír vagy olaj) az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Amikor már üveges, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd beleszórjuk a kockára vágott húst és füstölt húst, kavarunk rajta egyet, és kevés vízzel feleresztjük. Továbbiakban, mint pörköltet készítjük, azaz zsírjára lepirítjuk, majd újból egy kis vizet adunk hozzá. Amikor már a hús megpuhult, beletesszük a karikára vágott kolbászt is. Majd a káposztát megkóstoljuk és igény, illetve szükség szerint az egészet vagy egy részét átmossuk vízzel, és ráöntjük a húsra. Kb. 25 percet még főzzük a káposztával.
Tálalás tejföllel és friss fehér kenyérrel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. jún. 3. 11:53
A bográcsos székelykáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.