Szalonnás Zöldborsófőzelék recept


1 kg zöldborsó
füstölt szalonna
1 fej hagyma
pirospaprika, só, bors és liszt
A Szalonnás Zöldborsófőzelék elkészítési módja:
A megmosott friss zöldborsót (de fagyasztott is lehet) sós vízben kifőzzük, majd forrón áttörjük. Liszttel besűrítjük, a levével elkavarjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd visszatesszük a tűzre, de csak addig, amíg újra felforr. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd együtt üvegesre pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, és a tűzről levesszük. Tálaláskor a zöldborsó tetejére kanalazunk belőle.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 26. 13:15
A szalonnás zöldborsófőzelék elkészítési módja és hozzávalói.