Piros-fehér-zöld rizottó recept
A Piros-fehér-zöld rizottó hozzávalói:15 dkg rizottó rizs
1/2 l húsleves
30 dkg csirkemellfilé
2 marék zöldborsó
8-10 dkg húsos szalonna
1 nagyobb répa
1 fej hagyma
kevés csípős paprika (olajban eltett)
só, bors
pici olaj
A Piros-fehér-zöld rizottó elkészítési módja:
A húst felkockáztam, a hagymát apróra vágtam, a répát hosszában négyfelé vágtam, majd egészen vékonyra gyalultam. Pici olajon a húst megpároltam-megpirítottam, kitettem tányérra. A felcsíkozott szalonnát lassú tűzön kiolvasztottam. Beletettem a hagymát, üvegesre pirítottam, hozzátettem a répát, majd 3-4 perc múlva a zöldborsót is, nagyjából 10 perc alatt roppanósra főztem, sóval és borssal fűszereztem. Beleöntöttem a rizst, a csípős paprikát, és merőkanálnyi adagonként öntöttem hozzá a húslevest. Amikor az utolsó adag leves is belekerült, vele együtt a húst is hozzátettem, és készre főztem az egészet.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. ápr. 28. 15:53
A piros-fehér-zöld rizottó elkészítési módja és hozzávalói.