Zabkorpa galuska húslevesbe recept
5 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
170 kcal
2,5
20 gramm
50 g zabkorpa
1 db tojás
5 csepp olaj
só, bors (ízlés szerint)
A Zabkorpa galuska húslevesbe elkészítési módja:
Gyakorlatilag pont úgy készül, mint a grízgaluska. A tojást elkeverem a sóval, borssal, olajjal és a zabkorpával. Hagyom állni kb. 30-40 percet, aztán beszaggatom a levesbe kiskanállal. Egy öt percet adok neki, hadd forrdogáljon. Ez a mennyiség egy fazék húslevesnek elegendő. És finom. Ha készen van, nem lehet megkülönböztetni a gríztől!
A zabkorpa sokkal egészségesebb, mint a búzadara, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet és nem hízlal. Magas a rosttartalma, 100 g-ban 26 g van.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 7abb7adbf0, 2008. márc. 5. 13:18
A zabkorpa galuska húslevesbe elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.