Vaniliás szilvapuding recept
20 perc
A Vaniliás szilvapuding hozzávalói:
80 dkg szilva
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
fahéj
cukor
A Vaniliás szilvapuding elkészítési módja:
A megmosott, kimagozott szilvát forrásban lévő cukrozott, fahéjas vízben (kb. 1,5-2 dl) 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a hideg tejjel. Egy csipet só sem árt. A pudingmasszát botmixerrel összekeverjük a meleg szilvával és levével, és egyúttal krémesítjük is. Visszatesszük a tűzre, és az első rottyanásig főzzük.
Egyszerű,ám mégis egyéni édesség. Készithetjük édesebbre vagy savanykásabbra is. Tejszinhabbal,hidegen tálalva kitűnő vendégváró édesség.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. nov. 8. 19:00
A vaniliás szilvapuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.