Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaniliás szilvapuding recept

Vaniliás szilvapuding recept

Elkészítési idő 20 perc

A Vaniliás szilvapuding hozzávalói:
80 dkg szilva
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
fahéj
cukor


A Vaniliás szilvapuding elkészítési módja:
A megmosott, kimagozott szilvát forrásban lévő cukrozott, fahéjas vízben (kb. 1,5-2 dl) 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a hideg tejjel. Egy csipet só sem árt. A pudingmasszát botmixerrel összekeverjük a meleg szilvával és levével, és egyúttal krémesítjük is. Visszatesszük a tűzre, és az első rottyanásig főzzük.

Egyszerű,ám mégis egyéni édesség. Készithetjük édesebbre vagy savanykásabbra is. Tejszinhabbal,hidegen tálalva kitűnő vendégváró édesség.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaniliás szilvapuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook