Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell sajtmártással (mikróban) recept

Csirkemell sajtmártással (mikróban) recept

A Csirkemell sajtmártással (mikróban) hozzávalói:
2 csirkemell félbevágva, kicsontozva, lebőrözve
só, 1 evőkanál Ráma margarin
2 evőkanál tej

A mártáshoz:
1 evőkanál Ráma margarin
1 evőkanál liszt
só, szerecsendió, bors
1 dl tej
15 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt


A Csirkemell sajtmártással (mikróban) elkészítési módja:
A csirkemellet megsózzuk és kivajazott tálon 5 percig fedetlenül sütjük, félidőben megfordítva. Hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet és szorosan lefedve 5 percig pároljuk. Kihűlve szeleteljük. A mártáshoz a margarint 1 perc alatt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, majd 30 másodpercig melegítjük. Lassan hozzáadjuk a tejet és a csirke főzőlevét. 4 percig főzzük, percenként megkeverve. A mártáshoz adjuk a sajtot, a szerecsendiót és a borsot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad. A mártást a hús mellé tálaljuk. Párolt zöldség illik hozzá.

Az időadatok 500 W-os teljesítményre értendők. (Kipróbáltam, így jó!)
Egyszerű, ízletes étel; biztos siker.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell sajtmártással (mikróban) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook