Csirkemell sajtmártással (mikróban) recept
A Csirkemell sajtmártással (mikróban) hozzávalói:2 csirkemell félbevágva, kicsontozva, lebőrözve
só, 1 evőkanál Ráma margarin
2 evőkanál tej
A mártáshoz:
1 evőkanál Ráma margarin
1 evőkanál liszt
só, szerecsendió, bors
1 dl tej
15 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt
A Csirkemell sajtmártással (mikróban) elkészítési módja:
A csirkemellet megsózzuk és kivajazott tálon 5 percig fedetlenül sütjük, félidőben megfordítva. Hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet és szorosan lefedve 5 percig pároljuk. Kihűlve szeleteljük. A mártáshoz a margarint 1 perc alatt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, majd 30 másodpercig melegítjük. Lassan hozzáadjuk a tejet és a csirke főzőlevét. 4 percig főzzük, percenként megkeverve. A mártáshoz adjuk a sajtot, a szerecsendiót és a borsot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad. A mártást a hús mellé tálaljuk. Párolt zöldség illik hozzá.
Az időadatok 500 W-os teljesítményre értendők. (Kipróbáltam, így jó!)
Egyszerű, ízletes étel; biztos siker.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2010. júl. 7. 14:20
A csirkemell sajtmártással (mikróban) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.