Póréhagymás burgonyapörkölt recept

½ kg burgonya
30 dkg póréhagyma
5 dkg reszelt sajt
2,5 dl tej
1 dl tejszín
1 ek. olaj
1 dl víz
1 kk. szárított kakukfű
½ csokor petrezselyem
só, fekete bors
A Póréhagymás burgonyapörkölt elkészítési módja:
A hámozott burgonyát kockákra vágjuk, a póréhagymát zöld részével együtt ujjnyi szélesre. Forró olajon, kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a vizet, tejet, sót, borsot, kakukkfüvet. Felforrás után fedő alatt alacsony hőfokon kb. 15 perc alatt puhára főzzük a burgonyát. Belekeverjük a tejszínt, a sajtot, végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2010. jún. 19. 20:45
A póréhagymás burgonyapörkölt elkészítési módja és hozzávalói.