Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon recept

Bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon recept

A Bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon hozzávalói:
szikkadt félbarna kenyér
tojás

olívaolaj


A Bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon elkészítési módja:
A szikkadt kenyeret (friss nem jó hozzá!) 1-1,5 cm vastagra szeletelem. A tojásokat - kb. annyit, ahány szelet kenyér van - megsózom, felverem, majd elkezdem beleáztatni a kenyereket. Kell néhány perc, amíg a szikkadt kenyér felszívja a tojást. Az egész szeletet jól át kell itatni. A teflonserpenyőben felforrósított olajon (nem kell, hogy ellepje az olaj a kenyeret!) aranysárgára sütöm mindkét oldalukat.

Ezzel a kajával gyakorlatilag az őrületbe kergettem a fiaim nálam reggeliző, uzsonnázó kis barátainak az anyukáit, mert ha náluk bundáskenyér készült, csak fitymálták, és azt hajtogatták, hogy olyat akarnak, amilyet nálam ettek. :D


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook