Bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon recept
A Bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon hozzávalói:szikkadt félbarna kenyér
tojás
só
olívaolaj
A Bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon elkészítési módja:
A szikkadt kenyeret (friss nem jó hozzá!) 1-1,5 cm vastagra szeletelem. A tojásokat - kb. annyit, ahány szelet kenyér van - megsózom, felverem, majd elkezdem beleáztatni a kenyereket. Kell néhány perc, amíg a szikkadt kenyér felszívja a tojást. Az egész szeletet jól át kell itatni. A teflonserpenyőben felforrósított olajon (nem kell, hogy ellepje az olaj a kenyeret!) aranysárgára sütöm mindkét oldalukat.
Ezzel a kajával gyakorlatilag az őrületbe kergettem a fiaim nálam reggeliző, uzsonnázó kis barátainak az anyukáit, mert ha náluk bundáskenyér készült, csak fitymálták, és azt hajtogatták, hogy olyat akarnak, amilyet nálam ettek. :D
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: syria, 2010. febr. 5. 07:26
A bundáskenyér egyszerűen, de gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.