Muskotályos pácolt vargánya recept
A Muskotályos pácolt vargánya hozzávalói:1 evőkanál olívaolaj
7 ½ dkg vaj
50 dkg vékonyra szeletelt vargánya (vagy más erdei gomba)
25 dkg újhagyma vékony karikákra vágva
só, frissen őrölt bors
2,5 dl muskotályos, édes fehérbor
2,5 dl tejszín
1 maréknyi apróra vágott friss zsályalevél
A Muskotályos pácolt vargánya elkészítési módja:
Egy magasabb falú serpenyőben összeolvasztjuk az olajat a vaj kétharmadával, majd erősítünk a lángon, és megvárjuk, amíg a vaj-olaj keverék felforrósodik. Hozzáadjuk a gombát és az újhagymát. Addig rázogatjuk a serpenyőt, amíg a forró zsiradék mindenhol bevonja a gombát és a hagymát. Mérsékeljük alatta a tüzet, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk, néha megkeverve. Amikor a gomba megpuhult, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a muskotályos bort, majd mérsékeljük alatta a lángot, és 20 percig tovább forraljuk fedő nélkül, hogy a gomba szinte az összes bort és a saját, kiengedett levét is elfője. A zsályás tejszínhez egy kisebb lábasban fölmelegítjük a tejszínt az apróra vágott zsályával. Amikor már majdnem forr, levesszük a tűzről, és lefedjük, így a tejszín átveszi a zsálya aromáját. Ha a gomba elkészült, leszűrjük a zsályás tejszínt, és hozzáöntjük a gombához. Az egészet tovább gyöngyöztetjük takaréklángon még 2-3 percig, hogy az ízek összefőjenek. Tálaláskor vékonyra szelt pirítóst adunk hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 18. 06:53
A muskotályos pácolt vargánya elkészítési módja és hozzávalói.