Rizses spenótsaláta recept

25 dkg spenótlevél
1 dl kefir
5 dkg megfőzött rizs
2 csokor újhagymaszár
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
só, törött bors, cukor
A Rizses spenótsaláta elkészítési módja:
A mártáshoz a mustárt simára keverem az olajjal, a kefirrel, hozzáadom a citromlevet és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, cukorral ízesítem. A megmosott spenótlevelekből a vastagabb ereket kivágom, darabokra tépkedem, a hagymaszárakat felkarikázom, salátástálba teszem, s lazán összekeverem a kihűlt rizzsel. Ráöntöm a mártást és összeforgatom A tálat lefedem, s hűtőben legalább 2 órán keresztül érlelem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 15. 06:36
A rizses spenótsaláta elkészítési módja és hozzávalói.