Almás, hagymás krinolinsaláta recept
Az Almás, hagymás krinolinsaláta hozzávalói:40 dkg krinolin
2 alma
2 ecetes uborka
10 dkg ementáli sajt
1 csokor újhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
ízlés szerint citromlé, só, őrölt bors
Az Almás, hagymás krinolinsaláta elkészítési módja:
A krinolin bőrét lehúzom, vékony karikákra vágom. Az almát meghámozom, kicsumázom, kis kockákra aprítom, kevés citromlével megcsepegtetem, hogy ne barnuljon meg. Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát zöldjével együtt felkarikázom, sózom, s 10 percig állni hagyom. A sajtot felkockázom. Egy alkalmas tálban az olajat összekeverem a mustárral, cukorral, borssal ízesítem, s a többi alapanyaggal alaposan összeforgatom. Lefedem, s néhány órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 14. 06:35
Az almás, hagymás krinolinsaláta elkészítési módja és hozzávalói.