Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos túrópuding recept

Narancsos túrópuding recept

A Narancsos túrópuding hozzávalói:
5 dl tej
2 dl tejszín
25 dkg tehéntúró
0,5 dl 100 %-os narancslé
2 evőkanál cukor
1-1 zacskó vaníliás pudingpor és vaníliás cukor
1 púpozott teáskanál zselatinpor
csipet só


A Narancsos túrópuding elkészítési módja:
Elkészítem a pudingot a zacskón lévő leírás szerint. A 2 evőkanál cukrot, a narancslét még forrón belekeverem, hagyom kihűlni; időnként megkevergetem, hogy ne bőrösödjön. A túrót villával összetöröm, a vaníliás cukorral összekeverem. A tejszínből kemény habot verek. A zselatint kis lábosba szórom, ráöntök 2 dl vizet, s pár percig állni hagyom, majd kis lángon, folyamatos keverés közben forráspontig melegítem, majd hagyom langyosra hűlni. A kihűlt pudingot összeforgatom a vaníliás túróval, a folyékony zselatinnal és a tejszínhabbal. Kézi habverővel addig keverem, amíg egynemű masszává nem válik. Formákba adagolom, s hűtőbe teszem megdermedni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos túrópuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook