Narancsos túrópuding recept

5 dl tej
2 dl tejszín
25 dkg tehéntúró
0,5 dl 100 %-os narancslé
2 evőkanál cukor
1-1 zacskó vaníliás pudingpor és vaníliás cukor
1 púpozott teáskanál zselatinpor
csipet só
A Narancsos túrópuding elkészítési módja:
Elkészítem a pudingot a zacskón lévő leírás szerint. A 2 evőkanál cukrot, a narancslét még forrón belekeverem, hagyom kihűlni; időnként megkevergetem, hogy ne bőrösödjön. A túrót villával összetöröm, a vaníliás cukorral összekeverem. A tejszínből kemény habot verek. A zselatint kis lábosba szórom, ráöntök 2 dl vizet, s pár percig állni hagyom, majd kis lángon, folyamatos keverés közben forráspontig melegítem, majd hagyom langyosra hűlni. A kihűlt pudingot összeforgatom a vaníliás túróval, a folyékony zselatinnal és a tejszínhabbal. Kézi habverővel addig keverem, amíg egynemű masszává nem válik. Formákba adagolom, s hűtőbe teszem megdermedni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 11. 06:34
A narancsos túrópuding elkészítési módja és hozzávalói.