Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Meleg spárgasaláta recept

Meleg spárgasaláta recept

A Meleg spárgasaláta hozzávalói:
-50 dkg zsenge spárga
- 8-10 dkg vékonyra szeletelt olasz sonka
- 5 dkg parmezán
- 3-4 evőkanál balzsamecet
- olívaolaj
- só
- bors


A Meleg spárgasaláta elkészítési módja:
A spárgát megtisztítjuk. Egy széles szájú lábosba 1/3-ig vizet töltünk és felforraljuk. Ráteszünk egy párolóbetétet vagy szitát (esetleg nokedliszaggatót, azaz bármit, ami lyukacsos és átengedi a gőzt), erre rátesszük a spárgát, és egy fedővel vagy alufóliával lefedjük (a spárga feje kikandikálhat, mert az a legzsengébb rész). 10 percet így pároljuk. Vékonyan kiolajuzunk egy kisebb jénait. A spárgából 5-6 szálat összefogunk, és körbetekerjük 1-1 szelet sonkával, a jénaiba fektetjük. Forró sütőben 20-25 percet sütjük (ameddig a sonka ropogósra sül). Tányérra szedjük, meglocsoljuk a balzsamecettel, olívaolajjal, és meghintjük szeletelt parmezánnal.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A meleg spárgasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook