Spárgafőzelék recept
A Spárgafőzelék hozzávalói:40-50 dkg spárga
5-6 dkg vaj
ízlés szerint só, cukor, citromlé
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2-3 púpos evőkanál liszt
A Spárgafőzelék elkészítési módja:
A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd hogy öszerottyanjon.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 28. 12:42
A spárgafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.