Gombás pulykamell párolt almával recept
A Gombás pulykamell párolt almával hozzávalói:4 szelet pulykamellfilé
20 dkg csiperkegomba
10 dkg vaj
1 dl tejszín
5 cl almapálinka
4 jonatán alma
fehérbors
só
A Gombás pulykamell párolt almával elkészítési módja:
A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehérborssal bedörzsöljük, és 5 dkg felforrósított vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított gombát. Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a húst. Meglocsoljuk az almapálinkával, 1 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Közben a meghámozott, cikkekre vágott almát a megmaradt vajon megpároljuk. A gombás pulykamellet a párolt almával és burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 18. 19:30
A gombás pulykamell párolt almával elkészítési módja és hozzávalói.