Mustáros-fokhagymás-tejfölös mártásban sült csirkecomb recept
A Mustáros-fokhagymás-tejfölös mártásban sült csirkecomb hozzávalói:- 8 db csirkecomb
- 3 dl tejföl (300 g)
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ételízesítő (én ezt sóval helyettesítettem ízlés szerint)
- őrölt bors ízlés szerint
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha vaj (nem olvasztott, csak puha)
- 1 dl olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
A Mustáros-fokhagymás-tejfölös mártásban sült csirkecomb elkészítési módja:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal. 2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. 3. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb. 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben. (hagyományos sütőben is lehet) Majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb. 10 percig. Amikor szép piros kezd lenni a színe, akkor rátesszük a combokra a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb. 5 percre (vagy amíg szép színe lesz). 4. Vajas-tejfölös burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. febr. 16. 09:43
A mustáros-fokhagymás-tejfölös mártásban sült csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.