Körtés-márványsajtos saláta recept
A Körtés-márványsajtos saláta hozzávalói:2 személynek:
4-5 nagyobb levél fejes saláta
1 maroknyi madársaláta
1 maroknyi ruccola
1/4 fej nyers cékla
2 db közepes méretű körte
15-20 dkg márványsajt
2-3 evőkanál balzsamecet
tört dió (nem darált!)
2 cl körtepálinka
pirítós
A Körtés-márványsajtos saláta elkészítési módja:
Megtisztítjuk és lereszeljük a céklát kis lyukú reszelőn, a salátaleveleket megmossuk. A fejes saláta leveleket darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a többi salátát és a céklát. A körtét megmossuk és feldaraboljuk, kis kockákra vágjuk, a salátához adjuk. A márványsajtot kis kockákra (kb. 1, 5 x 1, 5 cm-es) vágjuk, és a salátára halmozzuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel elkevert körtepálinkával, majd a végén tört dióval szórjuk meg. A márványsajtot csak a saláta összekeverése után szabad hozzáadni, és nem szabad kevergetni, mert összeragad a salátalevelekkel, és csomókat alkot. Pirítóssal fogyasztva könnyű vacsora.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 19. 19:32
A körtés-márványsajtos saláta elkészítési módja és hozzávalói.