Krémes sütemény babapiskótával recept
A Krémes sütemény babapiskótával hozzávalói:Tészta:
25dkg liszt
10 dkg cukor
5 dkg zsír
1 tojás
fél mandulaaroma
1 kávéskanál szalalkáli
kevés tej
Töltelék:
1 doboz babapiskóta
mandulaaroma és tej a meglocsolásához
3 dl tej
6 evőkanál liszt
2 tojás sárgája
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Cukormáz:
25 dkg porcukor
3 tojásfehérje
A Krémes sütemény babapiskótával elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk és a lapokat sütőpapíron megsütjük. A töltelékhez az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk. A 3 dl tejből 6 evőkanál liszttel és 2 tojás sárgájával sűrű krémet főzünk. A 20 dkg Rama margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Az egyik lapot megtöltjük a krém felével, kirakjuk a babapiskótával, rá a maradék krém és rátesszük a másik lapot. A tetejét cukormázzal bevonjuk: a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük és gőz fölött keményre verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. A sütemény 2 - 3 óra múlva szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 22. 19:06
A krémes sütemény babapiskótával elkészítési módja és hozzávalói.