Darálthúsos alagút recept
A Darálthúsos alagút hozzávalói:1 csomag leveles tészta (500 g)
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 doboz ( 370 g) natúr joghurt
1 csomag (500 g) saláta
só
bors
delikát
pirospaprika
oregano
Kenéshez:
1 db tojás
A Darálthúsos alagút elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal,majd jól összekeverjük. A leveles tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepére halmozzuk a darált húst. Feltekerjük, és a végeit jól lezárjuk, összenyomjuk, éles késsel, megcsíkozzuk, bevagdossuk, de óvatosan, ne vágjuk át a töltelékig. A tojást egy kis tálban villával felverjük és megkenjük vele a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg megsül elkészítjük az öntetet. A joghurtot egy kis tálba tesszük, adunk hozzá oregánót, csipet sót és a salátával, szeletekre vágott húsos rúddal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 19. 05:32
A darálthúsos alagút elkészítési módja és hozzávalói.