Őszibarackos túrós szelet recept
Az Őszibarackos túrós szelet hozzávalói:Piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
15 dkg Rama margarin
1 citrom leve és reszelt héja
17 dkg liszt
fél cs sütőpor
Krémhez:
25 dkg túró
1 citrom
6 dkg cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 ek cukor
5 dl tej
1 ü barack
Az Őszibarackos túrós szelet elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot kikeverjük a sárgákkal, olvasztott Rama margarinnal és a citrom héjával, levével. A lisztet elkeverjük a sütőporral és felváltva a sárgákkal a fehérjéhez keverjük óvatosan. Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor három részre vágjuk. A krémhez a túrót kikeverjük a citrom héjával, levével és 6 dkg cukorral, valamit a felaprított befőttel. A pudingot felfőzzük a tejben 2 ek cukorral, majd ha kihűlt akkor összekeverjük a túrós töltelékkel. Megtöltjük a lapokat és ízlés szerint díszítjük.
(Én a tetejére gőz felett 2 tojás fehérjét kemény habbá vertem 4 ek cukorral. Színezni szörppel lehet vagy ételfestékkel.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 17. 05:18
Az Őszibarackos túrós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.