Sport szelet sütemény recept
A Sport szelet sütemény hozzávalói:tészta: 70 dkg liszt,
3 ek. kakaópor,
25 dkg margarin,
1 cs. sütőpor,
1 káv. kanál szódabikarbóna,
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 pohár tejföl,
pici tej.
krém: 3 cs. csokoládés pudingpor,
9 dl tej,
25 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
1 rumaroma,
3 ek. kakaópor.
A Sport szelet sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy felé vesszük a tésztát. Sütőpapíron elnyújtjuk a tésztákat, négy lapot sütünk belőle nagy tepsi hátán. Majd a következő krémmel megtöltjük a lapokat: A pudingokat megfőzzük a tejben cukor nélkül, majd kihűtjük. A margarint pedig a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát is. Végül apránként a kihűlt pudinghoz adagoljuk ezt a vajas-krémet, csomómentesre kikeverjük. A tészta tetejét 2 tábla, gőz felett felolvasztott tortabevonó csokival "áthúzzuk". A sütit hűtőbe tesszük egy éjszakára (vagy néhány órára), hogy a krém megdermedjen és a tészta a krémtől megpuhuljon. Simán, porcukorral meghintve is tálalhatjuk vagy főzhetünk rá csokimázat a tortabevonó helyett.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2012. márc. 31. 16:33
A sport szelet sütemény elkészítési módja és hozzávalói.