Lencsefőzelék lisztmentesen diétásan recept
Szénhidrátszegény
A Lencsefőzelék lisztmentesen diétásan hozzávalói:
500 gramm lencse
1 liter húsleves alaplé – vagy tartósítószer mentes zöldfűszer keveréket tegyél a vízbe
só, bors, pici fűszerpaprika
1kk. csombor, 4 babérlevél
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Füstölt kolbász vagy füstölt szalonna az íze miatt
1 evőkanál 10%-os ecet
1 teáskanál mustár
Olaj
A Lencsefőzelék lisztmentesen diétásan elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg picit az olajon, add hozzá az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát, és a legvégén keverd hozzá a fűszerpaprikát – én füstöltet használtam, majd keverd el, és már mehet is bele az átmosott lencse, hogy meg ne égjen a paprika. Öntsd fel a húsleves alap lével és adj hozzá még annyi vizet, hogy duplája legyen, mint amennyi lencse van a fazékban. Tedd bele a babérlevelet, és a fűszereket és a füstölt húst. Mikor már puha a lencse- ha szükséges, akkor menet közben öntsd még fel vízzel- add hozzá a mustárt és az ecetet, és vegyél ki belőle két merőkanálnyit, amit botmixerrel turmixolj össze. A pépesre turmixolt lencsét öntsd vissza, keverd el, és takarékon még főzd pár percig.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2014. máj. 18. 23:23
A lencsefőzelék lisztmentesen diétásan elkészítési módja és hozzávalói.