Házikészítésű Kubu recept
A Házikészítésű Kubu hozzávalói:- 1,5 kg sárgarépa,
- 2 kg alma,
- 2 citrom,
- 2 narancs,
- 0,5 kg cukor,
- 1 csipet só,
- késhegynyi bor-kén por és citromsav.
A Házikészítésű Kubu elkészítési módja:
1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. 2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt. 3. Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat és a borként. 4. A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti. 5. Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a kamrába felbontás után a hütűbe tárolom
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2014. máj. 5. 23:40
A házikészítésű kubu elkészítési módja és hozzávalói.