Rakott zöldbab könnyedén, diétásan recept
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Rakott zöldbab könnyedén, diétásan hozzávalói:
1kg zöldbab
fél kg darált hús (ez lehet bármilyen fajta, én sertés húsból készítettem, de pulykából készítve diétásabb)
450 grammos tejföl/joghurt/kefír
1 fej vöröshagyma
só, bors
A Rakott zöldbab könnyedén, diétásan elkészítési módja:
S darált húst pörköltként az apróra vágott hagymával megfőzzük, saját levében!! Csak vizet teszünk alá, és ízesítjük sóval borsal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Egy tepsiben a zöldbaot( én nem tettem alá semmilyen zsiradékot, olajat, margarint )egy réteg zöldbaot lefekteünk, egyneltesen elosztva. A megfőtt pörkölöt, összekverejük tejföllel(diétásabb kefírrel, vagy joghurtal készíteni), majd a zöldbabra teszünk egy réteget. ezt követően a maradék zöldbabot rátesszük a tetejére, és tejföllel/kefírrel/joghurtal bekenjük az egészet. Előmelegített sütőben másfél óráig sütjük, időnként ellenőrizzük.
Hogy ne ragadjon a tepsibe a bab, célszerű a pörköltbből kiengedett zaftot(ami húslé és víz, nem zsiradék)egy keveset bekvereni tejföllel, hogy enyhén folyékonyabb állaga legyen a pörköltenk. Így garantáltan nem ég oda.
Nagyon finom, rendkívül könnyű, diétás étel!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2014. máj. 4. 23:00
A rakott zöldbab könnyedén, diétásan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.