Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli recept
A Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli hozzávalói:3 adaghoz:
0.5 kg újkrumpli (apró)
0.25 kg zöldborsó ( kifejtett)
6 szelet bacon
1 csokor petrezselyem
1 fél citromból nyert citromlé
1 ek olívaolaj
A Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli elkészítési módja:
A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük. Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont. Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 26. 15:34
A borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli elkészítési módja és hozzávalói.