Nyers tökfőzelék magtejföllel recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Nyers tökfőzelék magtejföllel hozzávalói:
1 maréknyi gyalult tök,
himalaya só,
kis pirospaprika,
fokhagyma, vöröshagyma,
kis víz,
kapor,
magtejföl,
icipici olíva olaj
A Nyers tökfőzelék magtejföllel elkészítési módja:
A legyalult tököt besózva állni hagyjuk addig, míg elkészítjük a “főzelék” alapot. A főzelék alaphoz egy kis gyalult tököt összeturmixolunk egy kis vöröshagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, beleturmixoljuk a magtejfölt, egy kis olíva olajat (elhagyható), majd ha a tök már kis levet engedett, akkor összekeverjük vele. Hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, majd egy tányérba tesszük, és a tetejét is ízesíthetjük magtejföl halmocskákkal. A magtejfölhöz napraforgómagot turmixolj össze vízzel (annyival, hogy tejföl sűrűségű masszát kapj), tegyél hozzá sót, citromlevet és fokhagymát. (A citromlevet és fokhagymát ne spórold ki, ettől kapja speciálisan tejföl ízét)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2014. ápr. 27. 18:59
A nyers tökfőzelék magtejföllel elkészítési módja és hozzávalói.