Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül recept
A Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül hozzávalói:1 kg fehér káposzta
1 kis fej hagyma
2 kicsi doboz paradicsom püré
1 evőkanál cukor
pici só
csipet köménymag
A Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül elkészítési módja:
A feldarabolt káposztát nagyobb edénybe rakjuk - és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc). Ha elkészült a káposzta, leszűrjük és a főzővízet egy edényben megtartjuk! A paradicsompürét és főzővizet összekeverjük.Jól összeforraljuk, belerakjuk a káposztát, végül ízlés szerint sózzuk, és a cukorral édesítjük. Az edényt inkább csak rázogassuk, mert kevergetéssel könnyen összetörjük a káposztát!
Ez rántás nélkül készült, finom, elsődlegesen emésztőrendszeri betegteknek ajánlom, én személy szerint a keményítőre érzékeny vagyok, és rántás nélkül készítem, nagyon finom! Diétázóknak, fogyizóknak is kiváló!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2014. ápr. 15. 23:18
A paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.