Csörögefánk recept
A Csörögefánk hozzávalói:Hozzávalók (kb 30 db fánkhoz)
A fánkhoz:
250 g liszt
150 ml tejföl
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárga
1 csipet só
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
A Csörögefánk elkészítési módja:
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd nyégyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket. A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor. A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 9. 21:51
A csörögefánk elkészítési módja és hozzávalói.