Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Soma féle Túróstésztás gombapörkölt recept

Soma féle Túróstésztás gombapörkölt recept

Elkészítési idő 60 perc

A Soma féle Túróstésztás gombapörkölt hozzávalói:
50 dkg. csipeke/ schampion gomba (Gombaszelet konzerv is jó az üveges kivitel)
40 dkg. v.hagyma
2 dl. olaj
4 dkg pirospaprika (jó minőségű édes + kevés csípős)
1 dl. kecsap
kevés fehérbors valamilyen ételízesítő só
50 dkg. nagykocka tészta
5 dl tejföl
3 dl tej
40 dkg. túró (jó minőségű lehetőleg házi)


A Soma féle Túróstésztás gombapörkölt elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk fedő alatt olajjal ételízesítővel üvegesre dinszteljük,hozzáadjuk a kecsapot a borsot a paprikát, rá helyezzük a megmosott felszeletelt nyers gombát kb. 20-30 perc alatt megfől vagy a gombaszelet konzervet adjuk hozzá amivel 10 perc alatt elkészülünk. Közben vizet forralunk kevés só és olaj hozzáadása mellet a nagykocka tésztát megfőzzük. Amíg a tészta fől a túrót összemorzsoljuk enyhén megsózzuk és egy nagyobb tálba helyezzük a kifőtt tésztát leszűrjük és forrón a túróval összekeverjük. A tejfelt és tejet összekeverjük ételízesítőt adunk hozzá 1/3 a jénai tál aljára tesszük rá rakjuk a túróstészta felét rá a gomabapörköltöt rá a tészt másik felét a tetejére a tejföl többi részét sütőben 200 C" 15 percig sütjük salátával kovászos uborkával stb. tálaljuk.

Ha nincs elég nagy jénai tálunk kisebbekbe arányosan elosztjuk. még nem találkoztam olyan személlyel akinek nem ízlett volna.


Kategória: Egytálételek receptjei


A soma féle túróstésztás gombapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook