Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Datolyás csirke almakockával recept

Datolyás csirke almakockával recept

Elkészítési idő 45 perc

A Datolyás csirke almakockával hozzávalói:
1 nagyobb csirkemell
1 nagyobb alma
1 doboz natúr datolya
2 evőkanál erdei gyümölcsös dzsem
kevés őrölt fahéj
bors
kevés vörösbor


A Datolyás csirke almakockával elkészítési módja:
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk, kevés olajon megsütjük. A kimagozott datolyát vízben megpároljuk, miután megpuhult, hozzáadjuk a 2 ek erdei gyümölcsös dzsemet, kevés őrölt fahéjat, és 1 csipetnyi őrölt borsot. Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd az előzőleg megtisztított és meghámozott almát felkockázzuk és ezt is belekeverjük. Végül a megpirított csirkemellet is a keverékhez adjuk - kevés vörösborral együtt - , és az ételt pár percig forraljuk. Ízlés szerint: rízzsel, burgonyával vagy főtt tésztával tálaljuk.

A kiírt adagokat ízlés szerint változtathatjuk!:)


Kategória: Egytálételek receptjei


A datolyás csirke almakockával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook