Datolyás csirke almakockával recept
45 perc
A Datolyás csirke almakockával hozzávalói:
1 nagyobb csirkemell
1 nagyobb alma
1 doboz natúr datolya
2 evőkanál erdei gyümölcsös dzsem
kevés őrölt fahéj
bors
kevés vörösbor
A Datolyás csirke almakockával elkészítési módja:
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk, kevés olajon megsütjük. A kimagozott datolyát vízben megpároljuk, miután megpuhult, hozzáadjuk a 2 ek erdei gyümölcsös dzsemet, kevés őrölt fahéjat, és 1 csipetnyi őrölt borsot. Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd az előzőleg megtisztított és meghámozott almát felkockázzuk és ezt is belekeverjük. Végül a megpirított csirkemellet is a keverékhez adjuk - kevés vörösborral együtt - , és az ételt pár percig forraljuk. Ízlés szerint: rízzsel, burgonyával vagy főtt tésztával tálaljuk.
A kiírt adagokat ízlés szerint változtathatjuk!:)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: jency83, 2009. szept. 20. 08:45
A datolyás csirke almakockával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.